1 Eylül 2007 Cumartesi

CHELSEA'Lİ JOHNSON PORTSMOUTH'TA






Londra -
Premier Lig ekibi Portsmouth, geçtiğimiz sezon takımda kiralık olarak oynayan sağ kanat oyuncusu Glen Johnson'un bonservisini, Chelsea'ye 3 Milyon Pound ödeyerek aldı.
4 yıllık sözleşme imzalayan 23 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada, "Geçen sezon burada iyi oynamam bu kararı almamdaki en büyük etken oldu" dedi. Geçtiğimiz sezon Portsmouth formasıyla 28 maçta görev alan Johnson, İngiltere Milli takımının formasını ise toplam 5 defa giymişti.
2003 yılında West Ham United'dan 6 Milyon Pound karşılığında Chelsea'ye transfer olan ve Londra temsilcisinde 71 maçta forma giyen İngiliz futbolcunun, sağ tarafa Barcelona'dan Juliano Belletti'nin transfer edilmesiyle Chelsea'deki forma şansı iyice azalmıştı.
Bu arada 4 sezondur Portsmouth forması giyen defans oyuncusu Dejan Stefanovic'in de Fulham'la 2 yıllık sözleşme imzaladığı bildirildi.


NONDA: AVRUPA'NIN EN ÖNEMLİ KULÜPLERİNDEN BİRİNE GELDİM

İstanbul -
Galatasaray Kulübü, İtalya'nın AS Roma takımından transfer ettiği Kongolu forvet oyuncusu Shabani Nonda ile sözleşme imzaladı.
Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda gerçekleştirilen ve yönetici Haldun Üstünel, Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ve sportif menajer Mustafa Turgun'nun da hazır bulunduğu imza töreninde, 30 yaşındaki Kongolu futbolcu, kendisini 2 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Galatasaray’da 20 numaralı formayı giyecek olan 30 yaşındaki Kongo'lu futbolcu imza töreninde şunları söyledi, “Galatasaray'da oynayacak olmamdan dolayı gurur duyuyorum. Avrupa'nın en önemli kulüplerinden birine geldim. Galatasaray’ın bana gösterdiği özel ilgiden dolayı çok mutluyum. Benim G.Saray'a ne kadar çok gelmek istediğimi Roma'ya göstermem gerekti. Roma'da istediğim süreleri alamıyordum, bundan sonra Galatasaray'da neler yapabileceğimi sahada göstereceğim. Türk Futbolu'nu tanıyorum dersem yalan söylemiş olurum. Üç büyükleri biliyorum yalnızca. Türkiye'de şu kadar gol atarım gibi bir iddiam olmaz ama söyleyeceğim tek şey, evet gol atacağım. Ümit Karan ve Hakan Şükür'ü tanıyorum, ikisi de çok iyi golcüler. 30 yaşındayım ve futbol hayatımda bir çok şey yaşadım, aramızda iyi bir rekabet olacaktır. Aramızdaki bu rekabet takıma fayda sağlayacaktır”.
Galatasaray'a gelirken eski takım arkadaşı Tugay ile konuşup konuşmadığı sorusuna Nonda, “Bu transferden önce konuşmadım ama çok eğlenceli bir insan olan Tugay ile daha önce Türkiye ve Galatasaray hakkında konuşmuştuk”
Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Nonda'nın transferinin kendi koşulları çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi. Nonda ile yaptıkları 2 yıllık sözleşmenin hem Galatasaray, hem de Nonda'ya hayırlı olmasını dileyen Sezgin, şunları kaydetti:
''Haldun Bey'le beraber Yunanistan ve İtalya seferimiz oldu. İtalya'da Roma Kulübü ile görüşmelerimiz biraz zaman aldı. Orada tek amacımız transferi şartlarımıza en uygun koşullarda gerçekleştirmekti. Nihayetinde anlaştık. Dün kendisini Türkiye'ye getirdik. Hem İtalya hem de Almanya'dan yaptığı check-up sonuçlarını göndermiştik. Herhangi bir soru işaretine yer vermemek için kendisi ve kulübünün izniyle bir kez de kendi sağlık ekibimize muayene ettirdik. Bu anlayışından dolayı gerek kulübüne gerek kendisini teşekkür ediyoruz. Zaten kendisi de sağlık durumunun iyi olduğunu belirtmişti. Bu transfer bizim koşullarda gerçekleşen bir transfer oldu.''

Adnan Sezgin, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kadrolarına güç katacak bir oyuncu alabileceklerini söyledi.
Sezgin, UEFA'nın transfer süresinin yarın sona ereceğini, ancak Türkiye'de bu sürenin 3 Eylül'e kadar devam ettiğini ifade ederek, ''Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bunun güç bir iş olduğu da malum. Eğer gerçekleşmezse Nonda son olacak. UEFA'ya yetiştiremezsek sadece Türkiye liginde oynayabilmesi için bir oyuncu alabiliriz. Türkiye ligi bizim için çok önemli. Kadromuza güç katacak bir isim alabiliriz. Bu yerli de olabilir'' dedi.

MİLLİ TAKIM'DA, MALTA VE MACARİSTAN MESAİSİ

İstanbul -
(A) Milli Futbol Takımı, Malta ve Macaristan ile yapacağı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları için 2 Eylül Pazar günü Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerinde toplanacak. Milliler, pazar günü saat 17.00'de Riva Özkan Olcay Tesisleri'nde biraraya gelecek. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 3 Eylül Pazartesi günü saat 12.00'de tesislerde bir basın toplantısı yapacak. Milliler, aynı gün saat 19.30'da ilk antrenmanlarını gerçekleştirecek. 4 Eylül Salı ve 5 Eylül Çarşamba günleri çift antrenman yapacak olan milli takım, 6 Eylül Perşembe günü saat 12.00'de Malta'ya gidecek.
Maç gününe dek çalışmalarını burada sürdürecek (A) milliler, 8 Eylül Cumartesi günü saat 19.30'da Malta ile karşılaşacak, 9 Eylül Pazar günü sabahı da İstanbul'a dönecek. (A) Milli Futbol Takımı, aynı gün Macaristan maçının hazırlıklarına Ali Sami Yen Stadı'nda başlayacak. Swissotel'de konaklayacak olan milliler, 10 Eylül Pazartesi günü Ali Sami Yen Stadı'nda tek antrenman yapacak. Teknik direktör Fatih Terim, 11 Eylül Salı günü saat 12.00'de Macaristan maçıyla ilgili basın toplantısını gerçekleştirecek. Aynı akşam, maçın yapılacağı BJK İnönü Stadı'nda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak olan milliler, 12 Eylül Çarşamba günü 20.30'da Macaristan'ı ağırlayacak.


BURSASPOR: 1 TRABZONSPOR: 1


Bursa -
Turkcell Süper Lig'de Bursaspor ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı.
İkinci yarının ilk tehlikeli atağını 48. dakikada Bursaspor gerçekleştirdi. Egemen, ceza yayı üzerinde buluştuğu topu topuk pasıyla ceza alanına doğru gönderdi. Pozisyonu iyi izleyen Sinan hareketlendi, ancak Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin, kalesinde oluşan tehlikeyi zamanında yatıp topa hakim olarak önledi.
52. dakikada Trabzonspor'un sağ kanatta kazandığı serbest atışı kullanan Yattara, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Bursaspor savunmasından sekerek arka direğe doğru gelen topu yakın mesafeden Celalettin kafayla kaleye gönderdi. Kaleci Vega, meşin yuvarlağın gole gitmesine izin vermedi.
60. dakikada Gökdeniz, Umut ile yaptığı duvar pası sonucu ceza alanının hemen önünde bulduğu topu bekletmeden kaleye gönderdi. Yerden gelen top, kaleci Vega'da kaldı.
62. dakikada Sumulikoski'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği topu Ayman, kafayla ceza alanı dışına uzaklaştırdı. Pozisyonu iyi izleyen Bekir Ozan'ın gelişine sert şutunda, kaleci Tolga Zengin yerden gelen meşin yuvarlağa iki hamlede sahip oldu.
72. dakikada orta alandan aldığı pasla sağ kanattan hareketlenen Sinan, çağ çaprazdan ceza alanına girer girmez topu sert bir vuruşla kaleye gönderdi. Kaleci Tolga Zengin, topa iki hamlede kontrol etti.
77. dakikada Trabzonspor skorda dengeyi sağladı. Trabzonspor atağında, Ergin'in Ömer Erdoğan tarafından düşürülmesini hakem İsmet Arzuman penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Gökdeniz, topu filelere gönderdi: 1-1.
Tarafların çabası kalan dakikalarda başka gol getirmeyince, karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Süper Kupa A.C Milanın


Monaco -
Futbolda 33. Avrupa Süper Kupası'nı, geçen yılın şampiyonu İspanya'nın Sevilla takımını 3-1 yenen, İtalya'nın AC Milan takımı 5. kez kazandı.
Monaca'daki 2. Louis Stadı'nda yapılan maçta, geçen yılın Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan ile UEFA Kupası sahibi Sevilla karşı karşıya geldi.
Maçta ilk yarıyı Sevilla, 15. dakikada Renato'nun attığı golle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda üstünlüğü ele alan AC Milan, 56. dakikada Filippo Inzaghi, 62. dakikada Jankulovski ve 87. dakikada Kaka'nın ayağından kazandığı gollerle karşılaşmayı 3-1 kazandı ve 7. kez yer aldığı kupayı, 5. kez müzesine götüren taraf oldu.
Bu kupayı en fazla kazanan takım unvanını AC Milan korudu. İtalyan takımları da bu kupayı 9. kez kazanmış oldular.